Форум з інтернаціоналізації українських університетів (08-09.09.2021, м. Київ)


8–9 вересня 2021 року у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка обговорили питання глобалізації вищої освіти в межах дводенного форуму «Інтернаціоналізація українських закладів вищої освіти 2021: німецько-український досвід».

Співорганізаторами Форуму виступили представники Науково-дослідної частини, працівники відділу міжнародного співробітництва КНУ імені Тараса Шевченка, Німецька служба академічних обмінів DAAD, а також Міжнародний відділ Ганноверського університету ім. Лейбніца.

Важлива освітня подія відбувалася за участі ректора Володимира БУГРОВА, проректорки з наукової роботи Ганни ТОЛСТАНОВОЇ, проректорки з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Ксенії СМИРНОВОЇ, керівника відділу міжнародного співробітництва Романа ПЕТЮРА.

Від Міністерства освіти і науки України до роботи Форуму долучився заступник з питань європейської інтеграції Олексій ШКУРАТОВ. Національний Еразмус+ офісу в Україні на події представляла координаторка Світлана ШИТІКОВА. До участі в обговореннях було запрошено представників ключових українських ЗВО.

Упродовж першого дня Форуму учасники мали нагоду опанувати навички щодо пошуку можливостей для міжнародних наукових і академічних обмінів, вивчення базових засад щодо мотивації й саморозвитку на шляху до інтернаціоналізації освітнього процесу в Україні. Другий день було присвячено ретельному аналізові досвіду чинних німецько-українських ініціатив у галузі вищої освіти й міжнародного партнерства.

Програма та деталі заходу

Підготовлено з використанням матеріалів.

Попередня Участь у Міжнародній фінальній зустрічі партнерів проєкту «Спільні зусилля з ...